Drożdże do Cydru French Cider 8g
Aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów.
Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Francji o numerze PB 2051 charakteryzujący się:
- doskonałą zdolnością fermentacji w różnych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-200C, zdolność do fermentacji powyżej 280C,
- tolerancja alkoholu do 15%,
- wysoką produkcją gliceryny i aromatów,
- bardzo niskim pienieniem się podczas fermentacji,
- niską produkcją kwasów,
Sposób użycia:
drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 20-250C i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu kilku godzin.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.