Pinnacle Crisp Sour, to unikalny gatunek drożdży Lachancea thermotolerans wyizolowany z natury i wyselekcjonowany ze względu na jego zdolność do produkcji kwasu mlekowego. Piwa fermentowane tym szczepem cechują się gładką i orzeźwiającą kwasowością o subtelnej lub umiarkowanej intensywności, w zależności od warunków zacierania i fermentacji.
Szczep ten wnosi piękny aromat owoców tropikalnych i cytrusów.
Pinnacle Crisp Sour, to świetny wybór do produkcji tradycyjnych i nowoczesnych stylów piwa kwaśnego, takich jak:
Sour IPA
Berliner Weisse
Gose
Lambic / Geuze
Fruit Sour
Odfermentowanie: 70-82%
Dozowanie: 0,50-1 g / l, zwiększyć do 1-2 g / l dla brzeczki o ekstrakcie powyżej 14°P
Temperatura fermentacji: 18-30°C
Szybkość fermentacji: średnia
Flokulacja: Średnia
Stabilność piany: Średnia
Tolerancja na alkohol: Do 6-8% alkoholu (aby uzyskać wyższą tolerancję dodaj więcej drożdży)
POF: negatywny (drożdże nie produkują fenoli)
Redukcja diacetylu: Bardzo dobra
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.