Rochefort Ale (YS204)
Doskonałe polskie drożdże płynne od Yeast Side Labs
Ten szczep jest doskonałym wyborem jeśli planujesz warzyć belgijskie piwa klasztorne - dubbel, trippel, quadrupel. Nadaje piwu nuty owoców pestkowych, lekko kwiatowe, różane z niskim poziomem fenoli. Wyższa temperatura fermentacji i mocniejsza brzeczka powodują uwydatnianie się aromatów owocowych i kwiatowych. Siarka może być produkowana, ale znika w trakcie leżakowania piwa
W każdej saszetce znajdziecie 200 miliardów komórek- to Ilość kom w opakowaniu niedostępna na europejskim rynku.
Przy standardowym piwie starter nie jest wymagany, a nawet nie jest zalecany. Drożdże są gotowe do użycia po wyjęciu z lodówki i ogrzaniu do temperatury schłodzonej brzeczki
Drożdże przechodzą rygorystyczny proces kontroli jakości, który można sprawdzić skanując kod QR na opakowaniu, estetycznej saszetki.
Odfermentowanie: 73-82%
Flokulacja: średnia
Temperatura fermentacji: 18-24°C
Tolerancja na alkohol: 12%
phenolic
Non-diastetic
Aromaty: owoców pestkowych, kwiatowy, białego pieprzu, goździków, gałki muszkatołowej, banana.
Polecane do: dubbel, trippel, trappist ale
Zawartość: 200 ml
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.