Szczep ten wytwarza estry gruszki i melona, które dobrze współgrają z nutami chmielowymi i słodowymi. Jego średnia do wysokiej tolerancja na alkohol dobrze nadaje się do mocnych piw w stylu szkockim lub barleywine. Jest to wszechstronny szczep, który może być neutralny w dolnym zakresie zalecanego zakresu temperatur fermentacji lub dostarczać więcej estrów w wyższym zakresie.
Odpowiedni do fermentacji piw takich jak:
- American IPA
- Barleywine
- Blonde Ale
- Brown Ale
- Cider
- Double IPA
- Dry Mead
- English Bitter
- English IPA
- Imperial Stout
- Old Ale
- Pale Ale
- Porter
- Red Ale
- Scotch Ale
- Stout
- Sweet Mead
- Whiskey
Odfermentowanie: 70-75%
Flokulacja: średnia
Tolerancja na alkohol: średnia do wysokiej (8-12%)
Temperatura fermentacji: 18-21°C
Zawartość: 70 ml
Data minimalnej trwałości 07.06.2025
Temperatura przechowywania 1-4°C. Nie zamrażać!
Zalecane użycie
To proste! Zhomogenizuj i zdezynfekuj saszetkę, a następnie przekręć nakrętkę i zadaj!
White Labs PurePitch™ Next Generation
Saszetka PurePitch™ Next Generation jest innowacyjnym produktem. Opakowanie składa się z dwuwarstwowej folii, która selektywnie przepuszcza gazy. Technologia ta pozwoliła znacznie zwiększyć żywotność i trwałość drożdży.
Każda saszetka zawiera 7,5milona komórek drożdżowych na ml.
Użyj jednej saszetki do zaszczepienia 19 l brzeczki.
Jeśli fermentujesz w niskiej temperaturze (≤16°C) lub jeśli fermentujesz brzeczkę o wysokim ekstrakcie (≥ 18°P), użyj 2 saszetek na 19 l.
W przypadku, fermentacji mocnych lagerów użyj 3 saszetek na 19 l.
Do dokładnych wyliczeń ilości potrzebnych drożdży możesz użyć kalkulatora
https://yeastman.com/calculator
Jeśli chcesz mieć pewność, że nawet podczas upałów drożdże zachowają właściwą temperaturę podczas całego czasu transportu, zalecamy dokupienie
wkładu chłodzącego, znajdziesz, go w zakładce "akcesoria".
Nie dajemy gwarancji, na prawidłową pracę drożdży! Prosimy o rozważne zakupy i zaznajomienie się z instrukcjami dotyczącymi ich użycia. Nie przyjmujemy reklamacji dotyczących powolnego startu drożdży, nie podjęcia pracy przez drożdże lub nieprawidłowych cech organoleptycznych piwa fermentowanego drożdżami White Labs.