PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Drożdże » Drożdże do piw szampańskich, cydrów oraz refermentacji Lalbrew CBC1 11 g

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
POLARIS
Drożdże do piw szampańskich, cydrów oraz refermentacji Lalbrew CBC1 11 g

Drożdże do piw szampańskich, cydrów oraz refermentacji Lalbrew CBC1 11 g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 14,95 zł

Numer katalogowy: 1528

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 21,90 zł

Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
CBC-1 Cask & Bottle Conditioning Yeast
 
CBC-1 to szczep wyizolowany specjalnie na potrzeby przeprowadzania refermentacji w butelkach gotowego piwa. Szczep ten, dzięki wyjątkowej odporności na ciśnienie oraz zawartość alkoholu w piwie, jest zdolny do przeprowadzania powtórnej fermentacji w butelkach lub beczkach. Zachowuje neutralny profil refermentowanego piwa. Po zakończonej fermentacji drożdże tworzą na dnie zbiornika cienką, zbitą warstwę. Do refermentacji zaleca się użycie cukru w postaci glukozy. Ponadto, szczep może być użyty do fermentowania piw szampańskich, owocowych oraz cydrów.
 
Polecany głównie do referementacji, ale także do głównej fermentacji piw szampańskich i cydrów.
 
CBC-1 to drożdże posiadające cechę “killerfactor”. Oznacza to, że drożdże produkują białko toksyczne dla innych szczepów drożdży. Większość szczepów piwnych jest wrażliwa na tę cechę, co powoduje że ich rozwój może być zahamowany w obecności drożdży CBC-1. Cecha ta jest pozytywna kiedy celowo prowadzimy fermentację z użyciem tego szczepu. Należy pamiętać, że po użyciu tego szczepu drożdży, zalecana jest dodatkowa procedura mycia i dezynfekcji sprzętu, aby uniknąć przypadkowego zakażenia kolejnych piw.
 
Zalecana temperatura fermentacji : 15°C (59°F) do 25°C (77°F) dla refermentacji
Tolerancja na alkohol : do 12-14%
 
Fermentacja : drożdże zalecane do refermentacji w butelkach i beczkach. Fermentacja może być zakończona w ciągu dwóch tygodni w zalecanej temperaturze.
 
Uwagi : CBC-1 zawierają wystarczający zapas węglowodanów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych do przeprowadzenia podziału komórek. Zazwyczaj jest to jeden podział w butelce.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Realizacja i wykonanie Obsługa informatyczna firm, strony www, sklepy internetowe, hosting, serwery, domeny