WildBrew Philly Sour - drożdże Lachancea produkują oprócz etanolu umiarkowane ilości kwasu mlekowego. Drożdże te są doskonałym wyborem do innowacyjnych, sesyjnych piw kwaśnych o orzeźwiającej kwasowości i nutach owoców pestkowych, głównie brzoskwiń. Drożdże te cechują się wysokim stopniem odfermentowania, silną flokulacją oraz formowaniem trwałej piany. Podobnie jak drożdże Sacharomyces, drożdże te nie są wrażliwe na chmiel.
WildBrew Philly Sour, to idealny wybór do piw w stylu Berliner Weisse, Gose, American Lambic, American Wild Ales oraz wszelkiej maści kwaśnych IPA.
Zalecana temperatura fermentacji: 20-30C
Flokulacja: wysoka
Odfermentowanie: 74-82%
Tolerancja na alkohol: do 9%
Zakres pH 3,2-3,5
Dozowanie: 0,5-1g/l do 15Blg i 1- 1,5g/l powyżej 15Blg
Profil sensoryczny: kwaśny, czerwone jabłko, owoce pestkowe, brzoskwinie
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.