Szczep pozyskany z małego brewpubu z Kolonii. Przeznaczony do fermentacji piw w stylu Alt i Kolsch. Akcentuje goryczkę i smaki chmielowe w piwie oraz nadaje piwom czysty niemal lagerowy profil.
polecany do piw w stylu:
- Altbier
- California Common
- Cream Ale
- Kolsch
Odfermentowanie: 72-78%
Flokulacja: średnia
Temperatura fermentacji: 18-21°C
Tolerancja na alkohol: średnia (5-10%)
Zawartość: 40 ml
Data minimalnej trwałości 09.01.2025
Temperatura przechowywania 1-4°C. Nie zamrażać!
Zalecane użycie
To proste! Zhomogenizuj i zdezynfekuj saszetkę, a następnie przekręć nakrętkę i zadaj!
White Labs PurePitch™ Next Generation
Saszetka PurePitch™ Next Generation jest innowacyjnym produktem. Opakowanie składa się z dwuwarstwowej folii, która selektywnie przepuszcza gazy. Technologia ta pozwoliła znacznie zwiększyć żywotność i trwałość drożdży.
Każda saszetka zawiera 7,5milona komórek drożdżowych na ml.
Użyj jednej saszetki do zaszczepienia 19 l brzeczki.
Jeśli fermentujesz w niskiej temperaturze (≤16°C) lub jeśli fermentujesz brzeczkę o wysokim ekstrakcie (≥ 18°P), użyj 2 saszetek na 19 l.
W przypadku, fermentacji mocnych lagerów użyj 3 saszetek na 19 l.
Do dokładnych wyliczeń ilości potrzebnych drożdży możesz użyć kalkulatora
https://yeastman.com/calculator
Jeśli chcesz mieć pewność, że nawet podczas upałów drożdże zachowają właściwą temperaturę podczas całego czasu transportu, zalecamy dokupienie
wkładu chłodzącego, znajdziesz, go w zakładce "akcesoria".
Nie dajemy gwarancji, na prawidłową pracę drożdży! Prosimy o rozważne zakupy i zaznajomienie się z instrukcjami dotyczącymi ich użycia. Nie przyjmujemy reklamacji dotyczących powolnego startu drożdży, nie podjęcia pracy przez drożdże lub nieprawidłowych cech organoleptycznych piwa fermentowanego drożdżami White Labs.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.