Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Bakterie L.plantarum sprawdzą się do zakwaszania brzeczki przy warzeniu wszelkich piw kwaśnych, poczynając od Berliner Weisse, Gose, Caterina Sour, poprzez wszystkie kwaśne piwa z dodatkami owoców, kończąc na kwaśnych wariacjach klasycznych piw np. Sour IPA, Sour Stout, Sour Saison.
Optymalna temperatura wzrostu 30-34°C.
Dawkowanie przeciętnie 5-10g na 20l brzeczki. Pamiętaj, że chmiel hamuje aktywność bakterii, dlatego też zakwaszanie zrób przed dodaniem chmielu.
Produkt jest w formie liofilizatu. Jest odporny na działanie wyższych temperatur podczas transportu.
Po dostawie produkt zalecamy przechowywać w zamrażarce!
Skład:
Lactobacillus plantarum
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.