Szczep przeznaczony do produkcji klasycznych bawarskich piw pszenicznych (Hefe-weizen, Weissbier). Produkuje charakterystyczne nuty banana i goździka oraz nadaje piwu pożądaną mętność.
Szczep może być używany do piw w stylu: Weissbier, Dunkelweizen, Weizenbock, Roggenbier.
Odfermentowanie: 72-76%
Flokulacja: niska
Temperatura fermentacji: 20-22°C
Tolerancja na alkohol: średnia (5-10%)
Zawartość: 70 ml
Data minimalnej trwałości 13.01.2024
Temperatura przechowywania 1-4°C. Nie zamrażać!
Nie dajemy gwarancji, na prawidłową pracę drożdży! Prosimy o rozważne zakupy i zaznajomienie się z instrukcjami dotyczącymi ich użycia. Nie przyjmujemy reklamacji dotyczących powolnego startu drożdży, nie podjęcia pracy przez drożdże lub nieprawidłowych cech organoleptycznych piwa fermentowanego drożdżami White Labs.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.