wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Drożdże » Drożdże szampańskie do piw szampańskich, cydrów oraz refermentacji Lallemand CBC1 Cask&Bottle Conditioning Yeast 11 g
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877

  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206
Drożdże szampańskie do piw szampańskich, cydrów oraz refermentacji Lallemand CBC1 Cask&Bottle Conditioning Yeast 11 g

Drożdże szampańskie do piw szampańskich, cydrów oraz refermentacji Lallemand CBC1 Cask&Bottle Conditioning Yeast 11 g

Dostępność: Zapytaj o dostępność

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 17,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 17,90 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 18,50 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
CBC-1 Cask & Bottle Conditioning Yeast
 
CBC-1 to szczep wyizolowany specjalnie na potrzeby przeprowadzania refermentacji w butelkach gotowego piwa. Szczep ten, dzięki wyjątkowej odporności na ciśnienie oraz zawartość alkoholu w piwie, jest zdolny do przeprowadzania powtórnej fermentacji w butelkach lub beczkach. Zachowuje neutralny profil refermentowanego piwa. Po zakończonej fermentacji drożdże tworzą na dnie zbiornika cienką, zbitą warstwę. Do refermentacji zaleca się użycie cukru w postaci glukozy. Ponadto, szczep może być użyty do fermentowania piw szampańskich, owocowych oraz cydrów.
 
Polecany głównie do referementacji, ale także do głównej fermentacji piw szampańskich i cydrów.
 
CBC-1 to drożdże posiadające cechę “killerfactor”. Oznacza to, że drożdże produkują białko toksyczne dla innych szczepów drożdży. Większość szczepów piwnych jest wrażliwa na tę cechę, co powoduje że ich rozwój może być zahamowany w obecności drożdży CBC-1. Cecha ta jest pozytywna kiedy celowo prowadzimy fermentację z użyciem tego szczepu. Należy pamiętać, że po użyciu tego szczepu drożdży, zalecana jest dodatkowa procedura mycia i dezynfekcji sprzętu, aby uniknąć przypadkowego zakażenia kolejnych piw.
 
Zalecana temperatura fermentacji : 15°C (59°F) do 25°C (77°F) dla refermentacji
Tolerancja na alkohol : do 12-14%
 
Fermentacja : drożdże zalecane do refermentacji w butelkach i beczkach. Fermentacja może być zakończona w ciągu dwóch tygodni w zalecanej temperaturze.
 
Uwagi : CBC-1 zawierają wystarczający zapas węglowodanów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych do przeprowadzenia podziału komórek. Zazwyczaj jest to jeden podział w butelce.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu