Whirfloc to doskonały środek do klarowania brzeczki, działa podobnie jak mech irlandzki, ale jest skuteczniejszy i łatwiejszy w stosowaniu. Wystarczy przekroić tabletkę na pół i wrzucić do 20l brzeczki dokładnie na 5 minut przed końcem gotowania. Jeśli wrzucimy go wcześniej aktywne składniki mogą zostać zdenaturowane i mogą nie spełnić swojej roli.
INFORMACJE PRODUCENTA:
WHIRLFLOC™jest oczyszczoną formą wielkocząsteczkowego karagenu wyekstrahowanego z czerwonych alg
morskich (Rhodophyceae) i produkowany jest wyłącznie jako środek do klarowania brzeczki.
WHRLIFLOC™nie przedostaje się do gotowego piwa, ponieważ usuwany jest razem ze skompaktowanym przez
siebie osadem. Polimery karagenu są bardzo dużymi, ujemnie naładowanymi cząsteczkami, które łatwo łączą się
z dodatnio naładowanymi białkami, tłuszczami i glukanami brzeczki tworząc ściśle związane elektrycznie
obojętne „agregaty”, które bardzo szybko rosną i sedymentują w brzeczce tworząc gęsty i zwarty osad na dnie.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.