Szczep wywodzący się ze Wschodniej Flandrii. Może być używany do fermentacji zarówno lekkich jak i mocnych piw belgijskich. W profilu smakowym dominuje połączenie owocowości i przyprawowych fenoli. Podczas fermentacji wytwarzana jest pewna ilość siarki, która ulega redukcji po zakończeniu fermentacji.
Polecany do fermentacji:
- Belgian Dark Strong Ale
- Belgian Dubbel
- Belgian Pale Ale
- Belgian Tripel
- Saison
Odfermentowanie: 78-85%
Flokulacja: niska
Temperatura fermentacji: 20-24°C
Tolerancja na alkohol: wysoka (10-15%)
Zawartość: 40 ml
Data minimalnej trwałości 10.07.2023
Temperatura przechowywania 1-4°C. Nie zamrażać!
Nie dajemy gwarancji, na prawidłową pracę drożdży! Prosimy o rozważne zakupy i zaznajomienie się z instrukcjami dotyczącymi ich użycia. Nie przyjmujemy reklamacji dotyczących powolnego startu drożdży, nie podjęcia pracy przez drożdże lub nieprawidłowych cech organoleptycznych piwa fermentowanego drożdżami White Labs.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.