Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 3 dni
Koszt wysyłki: od 15,95 zł
Numer katalogowy: 240
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
Szczep górnej fermentacji dedykowany do klasycznego belgijskiego Witbiera.
Niska zawartość estrów nie dominuje nad profilem aromatyczno-smakowym, typowym dla tego piwa.
Temperatura fermentacji 16-25 ºC, optymalna 20-24 ºC.
Flokulacja: średnia
Tolerancja na alkohol: do 6,8%
Drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 27 ºC +/- 3 ºC.
Waga | 10 g |
Rodzaj | drożdże suche |
Po uwodnieniu drożdży i schłodzeniu brzeczki do ok. 22 stopni fermentacja ruszyła z kopyta po około 5 godzinach. Wysokie odfermentowanie, bardzo polecam!
Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z zasadami opisanymi w regulaminie sklepu.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.