NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU!!!
SŁÓD INFUZOWANY, czyli słód do którego na etapie słodowania dodaje się przyprawy, owoce lub zioła.
Przedstawiamy słód Gingerbread Cookie Infusion: z rozgrzewającymi aromatami wynikającymi z obfitego dodatku cynamonu i imbiru w procesie słodowania, słód infuzyjny Gingerbread Cookie jest zrównoważony przez dalsze dodatki gałki muszkatołowej, ziela angielskiego, goździków i czarnego pieprzu, które harmonijnie współdziałają, tworząc złożoną mieszankę kojarzącą się ze świątecznym piernikiem.
Jak używać słodu infuzyjnego Gingerbread Cookie:
Procentowy udział słodu Gingerbread Cookie infusion w zasypie powinien wynosić od 30% do 60%. Siła diastatyczna słodu jest średnia, dlatego zaleca się dodanie dobrego słodu enzymatycznego, a także pożywki dla drożdży, aby zapewnić ich wigor podczas fermentacji.
Charakter piernikowy tego słodu jest bardzo mocno wyczuwalny - wyrazisty cynamon i imbir w pięknej równowadze z innymi przyprawami. Jeśli planujesz dodać inne mocne dodatki słodowe (słody palone lub słody specjalne o dużym charakterze słodowym), zastosuj górną zalecaną dawkę. Jeśli natomiast planujesz uwarzenie bardziej delikatnego piwa, dolna granica zalecanego zakresu będzie wystarczająca.
Podobnie z dodatkami chmielu, zaleca się ich umiarkowane dozowanie, aby nie przykryć prawdziwej gwiazdy pokazu - słodu infuzyjnego Gingerbread Cookie!
Uwaga: słód ten został wyprodukowany z masą przypraw korzennych. Możliwe, że w słodzie znajdują się śladowe ilości przypraw.
Barwa: max 6.2EBC
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.