Jeśli chcesz uwarzyć wyśmienite orzeźwiające piwo na lato o pociągającym zapachu świeżego mango, to polecamy użycie pulpy/przecieru z mango. Pulpę wystarczy wlać do młodego piwa po skończonej fermentacji burzliwej. Nie ma konieczności dezynfekcji czy sterylizacji. W pulpie jest dużo naturalnie występujących cukrów, więc drożdże na nowo podejmą pracę. Przed rozlewem należy się upewnić, ze fermentacja na pewno się zakończyła.
Z pulpy z mango możesz wyczarować takie piwa jak Mango AIPA, Mango Weizen, Mango Milshake IPA, Mango Pale Ale, American Mango Wheat Ale, Mango Sour Ale i wiele, wiele innych, ogranicza nas tylko wyobraźnia.
Dozowanie: zazwyczaj od 500g - 3kg na 20l piwa
Skład: 93% puree z mango, 7% cukier trzcinowy
Ekstrakt 22Brix (+/-2)
Przechowywać w temperaturze +2°C/+6°C
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.