Kwaśne style piwa są modne, ale nie tak łatwe do uwarzenia w domu. Precyzyjne dozowanie kwasów (mlekowego, jabłkowego, cytrynowego) sprawia, że ten wysoce skoncentrowany (80%) płynny ekstrakt słodu jęczmiennego jest idealną bazą do piw kwaśnych. Nadaje się do warzenia ekstrakcyjnego i metodą mini-mash.
Z 1 puszki zależnie od rozcieńczenia uzyskasz:
- 10l brzeczki od ekstrakcie 11,9 Blg i barwie 15 EBC
- 15 l brzeczki od ekstrakcie 8 Blg i barwie 10 EBC
- 20l brzeczki od ekstrakcie 6,1 Blg i barwie 7,5 EBC
pH: 1.5-3.5
Czym jest ekstrakt słodowy?
Ekstrakty słodowe w puszkach Muntons zostały opracowane specjalnie dla rynku piwowarstwa domowego. Przefiltrowana brzeczka jest zagęszczana do postaci skoncentrowanego syropu za pomocą odparowywania próżniowego. Ekstrakt uzyskany tą metodą jest cennym źródłem fermentowalnych cukrów, nadaje piwu tradycyjny, bogaty słodowy smak.
Składniki: ekstrakt słodowy (słód jęczmienny, woda), kwasy (mlekowy, jabłkowy, cytrynowy). Zawiera gluten.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.