Crux Ale (YS213)
Doskonałe polskie drożdże płynne od Yeast Side Labs
Używając drożdży Crux Ale spodziewaj się wyraźnych nut śliwki, przypraw piernikowych w połączeniu z białym pieprzem i subtelną ziemistością. Szczep ten ma podwyższone zdolności biotransformacji, które mogą wnieść do piwa nuty sosnowe. Fantastyczna opcja dla wyjątkowego Saison lub Belgian Pale Ale.
W każdej saszetce znajdziecie 200 miliardów komórek- to Ilość kom w opakowaniu niedostępna na europejskim rynku.
Przy standardowym piwie starter nie jest wymagany, a nawet nie jest zalecany. Drożdże są gotowe do użycia po wyjęciu z lodówki i ogrzaniu do temperatury schłodzonej brzeczki
Drożdże przechodzą rygorystyczny proces kontroli jakości, który można sprawdzić skanując kod QR na opakowaniu, estetycznej saszetki.
Odfermentowanie: 80-90+%
Flokulacja: średnioniska
Temperatura fermentacji: 20-27°C
Tolerancja na alkohol: 13%
phenolic
diastetic
Aromaty: śliwki, białego pieprzu, goździków, gałki muszkatołowej, cynamonu, przyprawy do piernika
Polecane do: saison, belgian strong ale, belgian blond ale
Zawartość: 200 ml
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.