Produkuje lekko owocowy smak i aromat pozostawiając więcej resztkowej słodyczy niż WLP715 Champagne Yeast. Ten szczep będzie toleruje stężenie alkoholu do 15%.
Polecany do fermentacji
- Cydrów
- Win deserowych
- Słodkich miodów
- Białych win (New World)
Flokulacja: niska
Temperatura fermentacji: 21-24°C
Tolerancja na alkohol: wysoka (10-15%)
Zawartość: 40 ml
Data minimalnej trwałości 19.03.2023
Temperatura przechowywania 1-4°C. Nie zamrażać!
Nie dajemy gwarancji, na prawidłową pracę drożdży! Prosimy o rozważne zakupy i zaznajomienie się z instrukcjami dotyczącymi ich użycia. Nie przyjmujemy reklamacji dotyczących powolnego startu drożdży, nie podjęcia pracy przez drożdże lub nieprawidłowych cech organoleptycznych piwa fermentowanego drożdżami White Labs.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.