wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Drożdże » Drożdże płynne » Wyeast 3278 Belgian Lambic Blend
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877

  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206
Wyeast 3278 Belgian Lambic Blend

Wyeast 3278 Belgian Lambic Blend

Wyeast

Dostępność: Zapytaj o dostępność

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 17,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 17,90 zł

Numer katalogowy: 214

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 42,50 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)


Blend zawierający drożdże i kultury bakteryjne niezbędne do produkcji piw fermentacji spontanicznej typu Lambic.

W skład mieszanki wchodzą belgijskie drożdże górnej fermentacji, szczep sherry, dwa szczepy Brettanomyces oraz kultury bakterii Lactobacillus i Pediococcus.
Ze względu na wysokie odfermentowanie blend ten daje piwa mocno wytrawne

W przypadku tego blendu starter drożdżowy nie jest zalecany, może on spowodować zmiany proporcji mikroorganizmów wchodzących w skład mieszanki.



Zakres temperatur : 17-24° C

Tolerancja alkoholu : około 11% ABV

Odfermentowanie: 70-80%

Flokulacja: różna


Polecany zwłaszcza do następujących stylów piw:

Flanders Red Ale
Fruit Lambic
Gueuze
Straight (Unblended) Lambic




Data minimalnej trwałości: 22.03.2021

Zawartość netto: 125ml




Drożdże zachowują swoją najwyższą formę w przeciągu 6 miesięcy od daty produkcji, jeśli są przechowywana w temperaturze 1-4°C. Starsze drożdże lub wystawione na działanie wyższej lub niższej temperatury mogą potrzebować więcej czasu na podjęcie pracy.


Temperatura przechowywania 1-4°C. Nie zamrażać!


Drożdże Wyeast Activator są przeznaczone do bezpośredniego zaszczepienia 20l brzeczki o standardowej gęstości. Activator zawiera żywe drożdże oraz pożywkę zamkniętą w kapsułce umieszczonej wewnątrz saszetki. Rozbicie kapsułki z drożdżami powoduje aktywację drożdży, zaczynają one wydzielać dwutlenek węgla, co skutkuje pęcznieniem saszetki. Aktywacja nie jest konieczna, ale daje nam podgląd na kondycję i żywotność drożdży.

Activator zawiera nie mniej niż 100 mld komórek drożdżowych i jest przewidziany na bezpośrednie zaszczepienie 20l brzeczki  o ekstrakcie do 14,7Blg.



Instrukcja aktywacji drożdży:

  1. Rozbicie kapsułki z pożywką znajdującą się wewnątrz saszetki z drożdżami.  Umieść saszetkę z drożdżami płasko na stole, zlokalizuj mała kapsułkę wewnątrz saszetki. Rozbij kapsułkę mocno naciskając dłonią. Po rozbiciu kapsułki mocno potrząśnij saszetką, aby pożywka wymieszała się z drożdżami.
  2. Pęcznienie saszetki.  Umieść aktywowaną saszetkę w miejscu o temperaturze 21-24°C. Pozwól aby saszetka napęczniała. W przypadku drożdży świeżych  zabiera to około 3godzin, im starsze drożdże tym ten czas może się wydłużać.
  3. Zaszczepianie brzeczki. Jeśli saszetka napęczniała to znaczy, że drożdże są gotowe do zaszczepienia brzeczki. Zdezynfekuj powierzchnię saszetki, nóż i dłonie za pomocą np. spirytusu. Potrząśnij saszetką jeszcze raz. Otwórz saszetkę i wlej jej zawartość do schłodzonej, napowietrzonej brzeczki.
 
*       *       *



Nie dajemy gwarancji, na prawidłową pracę drożdży! Prosimy o rozważne zakupy i zaznajomienie się z instrukcjami dotyczącymi ich użycia. Nie przyjmujemy reklamacji dotyczących powolnego startu drożdży, nie podjęcia pracy przez drożdże lub nieprawidłowych cech organoleptycznych piwa fermentowanego drożdżami Wyeast.
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu