Hornindal to szczep produkujący intensywne aromaty tropikalne z nutą świeżej mandarynki, mango, ananasa. Szczep idealnie sprawdzi się przy fermentacji piw nachmielonych nowofalowymi chmielami o owocowym zapachu - APA, IPA, NEIPA, Hazy IPA, White IPA
Hornindal maja wysoką tolerancję na alkohol 10 do 15%.
Odfermentowanie: 75-82%
Flokulacja: wysoka
Temperatura fermentacji: 22-37°C
Zawartość: 70 ml
Data minimalnej trwałości: 29.02.2024
Kveiki są tak proste w obsłudze, że polecamy je nawet początkującym piwowarom. Zalecana wysoka temperatura fermentacji sprawia, że nie ma konieczności jej dokładnego kontrolowania i spokojnie fermentor może stać w temperaturze pokojowej.
Temperatura przechowywania 1-4°C. Nie zamrażać!
Nie dajemy gwarancji, na prawidłową pracę drożdży! Prosimy o rozważne zakupy i zaznajomienie się z instrukcjami dotyczącymi ich użycia. Nie przyjmujemy reklamacji dotyczących powolnego startu drożdży, nie podjęcia pracy przez drożdże lub nieprawidłowych cech organoleptycznych piwa fermentowanego drożdżami White Labs.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.