Szczep kveik wyizolowany z kultury, która należała do Haralda Opshauga, piwowara z miejscowości Stranda w Norwegii. Szczep ten został pierwotnie użyty w latach 90. do produkcji kilku piw typu kornol.
Daje czysty profil smakowy i toleruje temperatury do 35°C, kończąc fermentację w ciągu trzech do czterech dni. Szczep ten jest stosunkowo neutralny smakowo sprawdzi sie przy produkcji mocno nachmielonych piw w stylu IPA i APA.
Odfermentowanie: 70-80%
Flokulacja - wysoka
Temperatura fermentacji: 25-35°C
Zawartość: 40 ml
Data minimalnej trwałości: 10.05.2022
Kveiki są tak proste w obsłudze, że polecamy je nawet początkującym piwowarom. Zalecana wysoka temperatura fermentacji sprawia, że nie ma konieczności jej dokładnego kontrolowania i spokojnie fermentor może stać w temperaturze pokojowej.
Temperatura przechowywania 1-4°C. Nie zamrażać!
Nie dajemy gwarancji, na prawidłową pracę drożdży! Prosimy o rozważne zakupy i zaznajomienie się z instrukcjami dotyczącymi ich użycia. Nie przyjmujemy reklamacji dotyczących powolnego startu drożdży, nie podjęcia pracy przez drożdże lub nieprawidłowych cech organoleptycznych piwa fermentowanego drożdżami White Labs.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.