wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Wino, cydr » Profimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kg
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • HOMEBREWING DOROTA CHRAPEK, JANUSZ CHRAPEK S.C.
    ul. Wierzbowa 23A
    43-418 Pogwizdów
    NIP: 5482678877

  • E-mail:sklep@homebrewing.pl
  • Telefon666 200 206
Profimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kgProfimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kg
Profimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kgProfimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kg

Profimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 21,90 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier GLS - 21,90 zł

Numer katalogowy: 634

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 49,00 zł


dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

 

Sok jabłkowy zagęszczony -  do wyrobu cydru.

Nasze koncentraty jabłkowe zostały wyprodukowane ze specjalnie wyselekcjonowanych owoców przeznaczonych do wyrobu cydru. Powstały poprzez wyciśnięcie jabłek, a następnie zagęszczenie poprzez odparowanie wody. Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów.

Cydr powstaje w wyniku fermentacji soku z dojrzałych jabłek. Orzeźwiające właściwości trunku szybko zachęciły domowych winiarzy  i piwowarów do samodzielnej produkcji.

Pakowane są aseptycznie, a więc trwale w foliowe saszetki, a następnie w kartonowe boxy po 3 jednego rodzaju. Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce - wystarczy temperatura pokojowa.

Jeden taki zestaw przyniesie Ci od 15 do 25 litrów cydru o zawartości alkoholu do  4,5%.

RECEPTURA Z 3 KG NA 25 LITRÓW GOTOWEGO TRUNKU:

W zbiorniku 25 l zmieszać 3 saszetki koncentratu jabłkowego i 600 g cukru. Dopełnić przegotowaną wodą do 25 l. Doprowadzić do temperatury 12-15 st. C. dodać drożdże np. Saficider. Fermentacja 8 dni w temperaturze 12-15 st. C. Wychłodzić przez 7 dni w temp. max. 4 st. C. Rozlać do butelek. Dodać 4 g cukru na butelkę cydru lub 8 g koncentratu jabłkowego (duża łyżka stołowa). Leżakować min. 2 tygodnie w temp. do 5 st. C.

 

Waga 3 x 1 kg

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu