PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Wino, cydr » Profimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kg

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
fm706
Profimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kgProfimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kg
Profimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kg
Profimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kg

Profimator Cider/Cydr - koncentrat soku jabłkowego 3x1 kg

Dostępność: Zapytaj o dostępność

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 14,95 zł

Numer katalogowy: 634

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 51,50 zł

Najniższa cena z 30 dni to 51,50 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

 

Sok jabłkowy zagęszczony -  do wyrobu cydru.

Nasze koncentraty jabłkowe zostały wyprodukowane ze specjalnie wyselekcjonowanych owoców przeznaczonych do wyrobu cydru. Powstały poprzez wyciśnięcie jabłek, a następnie zagęszczenie poprzez odparowanie wody. Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów.

Cydr powstaje w wyniku fermentacji soku z dojrzałych jabłek. Orzeźwiające właściwości trunku szybko zachęciły domowych winiarzy  i piwowarów do samodzielnej produkcji.

Pakowane są aseptycznie, a więc trwale w foliowe saszetki, a następnie w kartonowe boxy po 3 jednego rodzaju. Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce - wystarczy temperatura pokojowa.

Jeden taki zestaw przyniesie Ci od 15 do 25 litrów cydru o zawartości alkoholu do  4,5%.

RECEPTURA Z 3 KG NA 25 LITRÓW GOTOWEGO TRUNKU:

W zbiorniku 25 l zmieszać 3 saszetki koncentratu jabłkowego i 600 g cukru. Dopełnić przegotowaną wodą do 25 l. Doprowadzić do temperatury 12-15 st. C. dodać drożdże np. Saficider. Fermentacja 8 dni w temperaturze 12-15 st. C. Wychłodzić przez 7 dni w temp. max. 4 st. C. Rozlać do butelek. Dodać 4 g cukru na butelkę cydru lub 8 g koncentratu jabłkowego (duża łyżka stołowa). Leżakować min. 2 tygodnie w temp. do 5 st. C.

 

Waga 3 x 1 kg

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Realizacja i wykonanie Obsługa informatyczna firm, strony www, sklepy internetowe, hosting, serwery, domeny