Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Francuskie drożdże aktywne Saccharomyces Cervisie dedykowane do fermentacji miodów pitnych. Charakteryzują się wysoką aromatycznością, niską produkcją kwasowości i niskim pieniem się podczas fermentacji. Posiadają zdolność do fermentacji w niskich temperaturach, w wysokim stężeniu cukru i alkoholu. Posiadają czynnik KILLER FACTOR.
Opakowanie 10g na 25L nastawu.
Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 22-250C i pozostawić na 30minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu 10 godzin.
Do przygotowania wina, zawsze niezbędna jest pożywka!
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.