PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Brewkity » Coopers » Coopers Mexican Cerveza data 07.04.23

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
WYEAST NOWA
Coopers Mexican Cerveza data 07.04.23
Wyprzedaż

Coopers Mexican Cerveza data 07.04.23

Coopers

Dostępność: Zapytaj o dostępność

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 13,95 zł

Numer katalogowy: 1315

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 52,00 zł

Cena poprzednia: 69,00 zł

Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Niezwykle lekkie, orzeźwiające, jasne piwo, które szybko zaspokaja pragnienie. Najlepiej podawać je mocno schłodzone z plasterkiem cytryny lub lemonki.


Co wchodzi w skład zestawu piwowarskiego:

  • Nachmielony ekstrakt słodowy COOPERS
  • Drożdże piwowarskie

Aby uzyskać zamierzoną ilość piwa, oraz odpowiednią goryczkę należy użyć dodatkowy surowiec fermentujący:
W zależności od możliwości polecamy (wybierz tylko jedną z opcji):
- 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy)
- 1,1 kg zamiennika cukru do brew kitów.
- 1.7 kg niechmielonego płynnego ekstraktu słodowego.

 

Co będziemy jeszcze potrzebowali


Zalecany dodatkowy sprzęt


Przebieg warzenia

1. Puszkę z ekstraktem, przed otwarciem, zanurzamy na kilka minut w ciepłej (nawet gorącej) wodzie – będzie nam prościej wylać zawartość.

2. Po kilku minutach otwieramy ją i przelewamy zawartość do zdezynfekowanego fermentora.

3. Dodajemy cukier/glukozę/ekstrakt słodowy dla uzyskania odpowiedniej zawartości cukrów fermentujących.

4. Uzupełniamy chłodną wodą do pojemności 22l. Upewniamy się, że temperatura znajduje się w przedziale 18-22°C. Napowietrzamy.

5. Drożdże z saszetki rozsypujemy na powierzchni brzeczki (nie mieszamy!)

 

Fermentacja

Fermentor zamykamy pokrywą z rurka fermentacyjną do której nalewamy wodę .
Po około 5-7 dniach w temperaturze 18-22 stopni fermentacja powinna ustać. Piwo powinno odfermentować do poziomu około 2-3 stopni Ballinga. Jeżeli nie posiadamy cukromierza, koniec fermentacji poznamy po braku piany na powierzchni lub ustaniu wydobywania się dwutlenku węgla z rurki fermentacyjnej. Jeśli fermentacja ustała poczekajmy jeszcze około 5 dniu i po tym czasie możemy piwo butelkować. Nie wolno butelkować piwa przed ustaniem fermentacji, grozi to przegazowaniem piwa, a w najgorszym wypadku pękaniem butelek.


Refermentacja i leżakowanie

Aby piwo było prawidłowo nagazowane należy dodać około 3-4g cukru lub glukozy na butelkę 0,5l. Możemy też użyć dropsów fermentacyjnych (1 drops na butelkę 0,5l). Zalecamy 3-4 tygodnie leżakowania.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu