PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Brewkity » Coopers » Coopers English Bitter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
PHILLY
Coopers English Bitter
Super promocja

Coopers English Bitter

Coopers

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 13,95 zł

Numer katalogowy: 1314

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 52,00 zł

Cena poprzednia: 66,00 zł

Historia ceny

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

English Bitter to piwo wzorowane na najlepszych angielskich Ales. Piwo o brązowo-miedzianej barwie i kremowej pianie. O przyjemnym słodkim aromacie tostów, ciastek, ale też o wyraźnej goryczce chmielowej.

Co wchodzi w skład zestawu piwowarskiego:

  • Nachmielony ekstrakt słodowy COOPERS
  • Drożdże piwowarskie

Aby uzyskać zamierzoną ilość piwa, oraz odpowiednią goryczkę należy użyć dodatkowy surowiec fermentujący:
W zależności od możliwości polecamy (wybierz tylko jedną z opcji):
- 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy)
- 1,1 kg zamiennika cukru do brew kitów.
- 1.7 kg niechmielonego płynnego ekstraktu słodowego.

 

Co będziemy jeszcze potrzebowali


Zalecany dodatkowy sprzęt


Przebieg warzenia

1. Puszkę z ekstraktem, przed otwarciem, zanurzamy na kilka minut w ciepłej (nawet gorącej) wodzie – będzie nam prościej wylać zawartość.

2. Po kilku minutach otwieramy ją i przelewamy zawartość do zdezynfekowanego fermentora.

3. Dodajemy cukier/glukozę/ekstrakt słodowy dla uzyskania odpowiedniej zawartości cukrów fermentujących.

4. Uzupełniamy chłodną wodą do pojemności 22l. Upewniamy się, że temperatura znajduje się w przedziale 18-22°C. Napowietrzamy.

5. Drożdże z saszetki rozsypujemy na powierzchni brzeczki (nie mieszamy!)

 

Fermentacja

Fermentor zamykamy pokrywą z rurka fermentacyjną do której nalewamy wodę .
Po około 5-7 dniach w temperaturze 18-22 stopni fermentacja powinna ustać. Piwo powinno odfermentować do poziomu około 2-3 stopni Ballinga. Jeżeli nie posiadamy cukromierza, koniec fermentacji poznamy po braku piany na powierzchni lub ustaniu wydobywania się dwutlenku węgla z rurki fermentacyjnej. Jeśli fermentacja ustała poczekajmy jeszcze około 5 dniu i po tym czasie możemy piwo butelkować. Nie wolno butelkować piwa przed ustaniem fermentacji, grozi to przegazowaniem piwa, a w najgorszym wypadku pękaniem butelek.


Refermentacja i leżakowanie

Aby piwo było prawidłowo nagazowane należy dodać około 3-4g cukru lub glukozy na butelkę 0,5l. Możemy też użyć dropsów fermentacyjnych (1 drops na butelkę 0,5l). Zalecamy 3-4 tygodnie leżakowania.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
Pozostałe produkty z kategorii
Coopers Lager 1,7kg

Coopers Lager 1,7kg

56,00 zł49,00 zł
szt. Do koszyka
Coopers Mexican Cerveza

Coopers Mexican Cerveza

69,00 zł52,00 zł
szt. Do koszyka
Coopers Brew A IPA

Coopers Brew A IPA

72,00 zł55,00 zł
Coopers European Lager

Coopers European Lager

67,00 zł55,00 zł
Coopers Stout 1,7kg
szt. Do koszyka
Coopers Australian Pale Ale
szt. Do koszyka
Coopers Real Ale 1,7kg

Coopers Real Ale 1,7kg

56,00 zł48,00 zł
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu