PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Brewkity » Coopers » Coopers Australian Pale Ale data 05/2022

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 
10 20 25
Coopers Australian Pale Ale  data 05/2022
Wyprzedaż

Coopers Australian Pale Ale data 05/2022

Coopers

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 7 dni

Koszt wysyłki: od 12,95 zł

Numer katalogowy: 1440

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 49,00 zł

Cena poprzednia: 71,00 zł

Historia ceny

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Australian Pale ale zadowoli wszystkich którzy szukają piwa codziennego piwa, na każdą okazję o delikatnej, orzeźwiającej goryczce oraz przyjemnym słodowo- owocowym zapachu. Przypadnie do gustu wielbicielom tradycyjnych angielskich bitterów.

Co wchodzi w skład zestawu piwowarskiego:

  • Nachmielony ekstrakt słodowy COOPERS
  • Drożdże piwowarskie

Aby uzyskać zamierzoną ilość piwa, oraz odpowiednią goryczkę należy użyć dodatkowy surowiec fermentujący:
W zależności od możliwości polecamy (wybierz tylko jedną z opcji):
- 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy)
- 1,1 kg zamiennika cukru do brew kitów.
- 1.7 kg niechmielonego płynnego ekstraktu słodowego.

 

Co będziemy jeszcze potrzebowali


Zalecany dodatkowy sprzęt


Przebieg warzenia

1. Puszkę z ekstraktem, przed otwarciem, zanurzamy na kilka minut w ciepłej (nawet gorącej) wodzie – będzie nam prościej wylać zawartość.

2. Po kilku minutach otwieramy ją i przelewamy zawartość do zdezynfekowanego fermentora.

3. Dodajemy cukier/glukozę/ekstrakt słodowy dla uzyskania odpowiedniej zawartości cukrów fermentujących.

4. Uzupełniamy chłodną wodą do pojemności 22l. Upewniamy się, że temperatura znajduje się w przedziale 18-22°C. Napowietrzamy.

5. Drożdże z saszetki rozsypujemy na powierzchni brzeczki (nie mieszamy!)

 

Fermentacja

Fermentor zamykamy pokrywą z rurka fermentacyjną do której nalewamy wodę .
Po około 5-7 dniach w temperaturze 18-22 stopni fermentacja powinna ustać. Piwo powinno odfermentować do poziomu około 2-3 stopni Ballinga. Jeżeli nie posiadamy cukromierza, koniec fermentacji poznamy po braku piany na powierzchni lub ustaniu wydobywania się dwutlenku węgla z rurki fermentacyjnej. Jeśli fermentacja ustała poczekajmy jeszcze około 5 dniu i po tym czasie możemy piwo butelkować. Nie wolno butelkować piwa przed ustaniem fermentacji, grozi to przegazowaniem piwa, a w najgorszym wypadku pękaniem butelek.


Refermentacja i leżakowanie

Aby piwo było prawidłowo nagazowane należy dodać około 3-4g cukru lub glukozy na butelkę 0,5l. Możemy też użyć dropsów fermentacyjnych (1 drops na butelkę 0,5l). Zalecamy 3-4 tygodnie leżakowania.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
Pozostałe produkty z kategorii
Coopers European Lager
szt. Do koszyka
Coopers Bootmaker Pale Ale
szt. Do koszyka
Coopers Lager 1,7kg
szt. Do koszyka
Coopers Stout 1,7kg
szt. Do koszyka
Coopers Mexican Cerveza
szt. Do koszyka
Coopers English Bitter
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu